Alue-esittely – Tapiola, Espoo


Tapiola on Espoon kulttuurinen keskus ja alueella sijaitsee kattavien palveluiden lisäksi upeat ulkoilumaastot ja urheilumahdollisuudet. Tapiolan metroasemalta avautuu Suomen suurin yhtenäinen kävelykeskusta.

Alueen kulttuuritarjonta on mittava. Tapiolasta löydät uudistuneen Espoon Kulttuurikeskuksen, Espoon kaupunginteatterin ja Näyttelykeskus WeeGee:n. Espoon kaupunki järjestää Tapiolassa monia kaupunkitapahtumia vuosittain.

Tapiolan kahluuallas, kuva: Tapiola Toimii ry

Löydät Tapiolasta moderneja ajanviettopaikkoja, kuten kansainvälisestikin tunnettu Tapiolan Leimuniitty. Espoon kaupunki pyrkii edistämään Tapiolan viihtyisyyttä erilaisten projektien kautta. Siisti Espoo – projekti kannustaa ihmisiä pitämään kaupungin puhtaana ja viihtyisänä. Espoolaiset pystyvät itse vaikuttamaan ympäristön hoitoon Meidän puisto – hankkeen kautta.

Espoon Tapiolassa on lukuisia liikuntamahdollisuuksia myös koko perheen kesken. Kävelymatkan päässä keskustasta löydät keilahallin ja tennispuiston. Esport Center ja Esport Arena muodostavat yhdessä yhden Euroopan suurimmista liikuntakeskuksista. Näistä löydät muun muassa yli 50 mailapelikenttää. Tapiolassa järjestetään monia viihde- ja urheilutapahtumia, sekä konsertteja monitoimihalli Metro Areenalla.

Tapiolassa on erinomaiset joukkoliikenteen yhteydet. Länsimetrolla pääsee suoraan Helsingin keskustaan vain 13 minuutissa. Joukkoliikenteen saatavuus parani entisestään vuonna 2019, kun Tapiolaan avattiin uusi bussiterminaali. Myös autoilijoille Tapiola on kätevästi Kehä I:n päässä ja Länsiväylän varrella.

Ihmisen on hyvä asua Tapiolassa monipuolisten palveluiden ja viihtyvyyden ansioista.