Sörnäinen


Sörnäinen on kaupunginosa Helsingissä, joka kuuluu Kallion peruspiiriin. Vuonna 2013 Sörnäinen jaettiin neljään osa-alueeseen, jotka ovat Hanasaari, Kalasatama, Sompasaari ja Vilhonvuori. Sörnäisissä asuu noin 12 000 ihmistä.

Parvekenäkymä Sörnäisistä.

Yleistä Sörnäisestä

Sörnäinen on yksi Suomen tiheimmin rakennettuja alueita, jonka talokanta koostuu pääosin kerrostaloista. Pientalojen osuus Sörnäisissä on Helsingin suurin, noin 80 %. Alue on suosittu etenkin nuorten aikuisten keskuudessa.

Kalasatamaan rakennetaan koko ajan uusia asuinkortteleita ja toimitiloja. Siellä toimii jo oppilaitoksia, museoita ja Suvilahden kulttuurikeskus. Kalasataman lähiympäristössä pääset ihastelemaan väliaikaisia ja pysyviä taideteoksia.

Sörnäinen on kaiken lähellä loistavan sijaintinsa vuoksi. Sörnäisistä löydät paljon kuntosaleja, lähikauppoja, ravintoloita ja muita palveluita. Kalasataman uudesta kauppakeskus Redistä löytyy myös paljon uusia palveluita. Helsingin keskustaan pääset kätevästi metrolla, bussilla tai raitiovaunulla. Kävelymatka Helsingin keskustaan kestää noin puoli tuntia.

Ulkoilemaan pääset hyvin puistojen ja merenlahtien ympäristöön. Sompasaaren läheisiä saaria ovat Mustikkamaa ja Korkeasaari. Pääset Isoisänsiltaa pitkin kävellen kätevästi Mustikkamaalle ja sieltä Korkeasaaren sillan kautta Korkeasaareen. Lenkkeilyreitit ovat upeat merellisissä maisemissa.

Tutustu uusimpaan vuokrattavaan kotiin Sörnäisten paraatipaikoilta !