Söderkulla


Söderkulla on Etelä-Sipoon asutuskeskus Uudellamaalla, joka sijaitsee Porvoontien ja Porvoonväylän varrella. Söderkullasta on matkaa Helsingin keskustaan noin 30 kilometriä ja Porvoon keskustaan noin 24 kilometriä. Söderkulla on Nikkilän ohella Sipoon keskeisimpiä kasvukeskuksia.

Söderkulla
Söderkullan tori

Palvelut ja yleistä

Liikuntamahdollisuudet ovat hyvät Söderkullassa. Alueelle on vasta valmistunut uusi urheilukenttä ja urheilupuisto. Urheilukenttä, viereiset ulkoilureitit ja frisbeegolf-rata tarjoavat monipuolisia liikunta- ja ulkoilumahdollisuuksia. Alueelta löytyy myös Ingman Areena – salibandyhalli. Lenkkeilymahdollisuudet ovat mitä parhaimmat Söderkullassa. Jalkapallokentän läheisyyteen on rakennettu maastopolku, josta löydät kuntoilu- ja tasapainotelineitä. Lenkkeilijä pääsee myös nauttimaan rauhallisesta luonnon ja veden läheisyydestä.

Söderkullassa on monipuoliset peruspalvelut. Keskustasta löydät kolme päivittäistavarakauppaa, terveysaseman, hammashoitolan, Alkon, apteekin, R-kioskin, kirjaston, päiväkodin ja Etelä-Sipoon alakoulun. Kaikki palvelut sijaitsevat muutaman sadan metrin päästä toisistaan. Söderkullan läheisyydessä on myös kaksi uimarantaa. Taasjärven uimaranta sijaitsee 1,5 kilometrin päässä ja suosittu Pilvijärven uimaranta noin kolmen kilometrin päässä.

Söderkullan keskustasta pääset kätevästi bussilla sekä Helsinkiin, että Porvooseen. Helsingin Itäkeskuksesta kulkee HSL:n linja 841 Östersundomin kautta Söderkullaan. U-linja 848 kulkee Söderkullaan suoraan Helsingistä, Pasilan ja Porvoonväylän kautta. Linjalla 848 pääset myös Porvooseen.

Koko ajan kasvava ja kehittyvä Söderkulla on rauhallinen ja hyvä paikka asua.