Ruoholahti


Ruoholahti on Helsingin eteläisessä kantakaupungissa sijaitseva asuinalue, joka kuuluu Länsi-sataman osa-alueeseen ja on noin 3000 ihmisen koti. Ruoholahdessa on lukuisa teknologia yrityksiä jo 1990-luvulta asti ja alueella työskentelee noin 14 000 ihmistä. Kaupunginosa oli ennen suurimmilta osin teollisuuden- ja sataman varastoaluetta.

ruoholahti
Ruoholahti ja Ruoholahden kanava.

Kulttuuri ja alue

Ruoholahti on tunnettu merellisenä alueena, jonka keskellä kulkee Ruoholahden kanava. Asuinaluetta ympäröivätkin upeat merelliset maisemat. Ruoholahden kanavan yltä kulkee monia siltoja. Jätkäsaareen ja Kampin Lapinlahden alueelle pääsee kätevästi siltoja ja tunneleita pitkin.

Alueella toimii Kaapelitehdas, joka on yksi Suomen tunnetuimmista kulttuurikeskuksista. Kaapelitehdas tunnettiin ennen nimellä Nokian Kaapelitehdas. Kaapelitehtaassa toimii muun muassa gallerioita, taidekouluja, tanssiteattereita, museoita, kuvataiteilijoita, yhdistyksiä, radiokanavia ja yrityksiä. Kaapelitehtaan kokonaispinta-ala on 56 000 neliömetriä, mikä tekee Kaapelitehtaasta Suomen suurimman kulttuurikeskuksen. Kaapelitehtaan halleissa järjestetään myös muun muassa messuja, näyttelyitä, festivaaleja ja konsertteja.

Ruoholahdessa sijaitsee kansainvälinen yhtenäiskoulu, International School of Helsinki. Oppilaita kouluun tulee paljon eri perheistä, jotka tulevat Suomeen ulkomailta esimerkiksi vanhempien töiden perässä. Koulun opetus perustuu kansainvälisesti käytettyyn IB-opintosuunnitelmaan (International Baccalaureate). Monille lapsille on helppo jatkaa samaa koulutusohjelmaa, jota he ovat opiskelleet ulkomailla. Koulurakennukseen mahtuu noin 365 lasta ja opettajat.

Palvelut ja yleistä

Ruoholahden alueella on paljon erilaisia urheilumahdollisuuksia, sekä kattavat palvelut. Ruoholahdessa toimiva Ruoholahdenkauppakeskus sisältää noin 20 erilaista liikettä. Kauppakeskuksen 4. kerroksessa sijaitsee yksi Suomen tunnetuimmista yksityisistä kuntosaleista, Mayor’s Gym. Kauppakeskuksessa sijaitsee myös muunmuassa Citymarket ja K-Rauta ja huonekaluliike Jysk. Ruoholahdesta löydät myös jalkapallokentän ja Ruoholahden palloiluhallin, jossa voit varata esimerkiksi salibandy tai sulkapallovuoroja. Alueella on paljon erilaisia ravintoloita ja baareja, sekä viihdyttäviä terasseja kesäisin. Lenkkeilymaisemat ovat upeat ja merellinen Lauttasaari on kävelymatkan päässä Lauttasaaren sillan toisella puolella.

Ruoholahden aluetta ympäröivät kattavat kevyen- ja julkisen liikenteen reitit. Alueelta pääset metrolla itään ja länteen, raitiovaunulla keskustan ja Jätkäsaareen suuntaan, sekä linja-autolla keskustan, idän ja pohjoisen suuntaan. Ruoholahden alueelle pääsee siis kätevästi joka paikasta. Myös kävelijöille ja pyöräilijöille on hyvät vaihtoehdot liikkumiseen.

Ruoholahti tarjoaa kokonaisuudessaan mainion ja rauhallisen paikan asua, niin perheille kuin yksineläjille Helsingin keskustan välittömässä läheisyydessä. Ennusteiden mukaan Ruoholahden ja Jätkäsaaren väkiluku tulee kasvamaan entisestään vuosittain


Katso ja ihastu uusimpaan vuokrattavissa olevaan kotiin Ruoholahdessa alla olevasta linkistä.

Jaalaranta 6 C