Pasila


Pasila on Suomen saavutettavin paikka, joka sijaitsee 3 kilometrin päässä Helsingin keskustasta pohjoiseen. Pasila jaetaan neljään alueeseen, Keski-Pasila, Itä-Pasila, Länsi-Pasila ja Pohjois-Pasila. Pasilaa rakennetaan koko ajan enemmän ja enemmän, alueen asukasmäärän on tarkoitus kolminkertaistua 30 000 asukkaaseen vuoteen 2040 mennessä.

pasila
Pasila, Tripla.

Palvelut ja yleistä

Pasilassa on hyvät ulkoilu- ja urheilumahdollisuudet. Pasilan alue rajoittuu keskuspuistoon, joka tarjoaa hyvät ulkoilumahdollisuudet asukkaiden käyttöön. Urheiluhallissa pääset harrastamaan monia eri lajeja. Pasilan urheiluhalli tarjoaa mahdollisuuden sulkapallon, koripallon, lentopallon, futsalin ja salibandyn pelaamiseen. Hallista löydät myös kuntosalin. Hartwall arena sijaitsee Länsi-Pasilassa, joka on Suomen suurin monitoimihalli. Areenalla järjestetään urheilutapahtumien lisäksi myös konsertteja, tanssiesityksiä, oopperoita ja tietokonefestivaaleja.

Vuonna 2019 valmistunut Mall of Tripla on liiketilojen määrällä mitattuna Pohjoismaiden suurin kauppakeskus, joten palveluita ei Pasilasta puutu. Liikkeiden, ravintoloiden ja kahviloiden lisäksi Triplassa on paljon vapaa-ajan palveluita kuten elokuvateatteri, Hoplop, surffauskeskus ja Finnish Music Hall of Fame. Myös päivittäistavara kauppoja löytyy alueelta runsaasti. Pasilaan rakennetaan myös uusia päiväkoteja ja kouluja.

Pasilassa riittää kaikenlaista tekemistä koko perheelle. Alueella tai sen välittömässä läheisyydessä on muun muassa Linnanmäki, Messukeskus, Hartwall arena, Käpylän liikuntapuisto, Mäkelärinteen uintikeskus ja Helsingin kaupunginteatterin teatteristudio Pasila.

Pasila on kokonaisuudessaan mainio asuinalue.