Martinlaakso


Martinlaakso on kaupunginosa Länsi-Vantaalla ja siellä asuu noin 12 000 ihmistä. Alue sijaitsee kehäradan varrella. Martinlaakso on alun perin rakennettu 1950-luvulla ja se on ollut metsäinen omakotialue. Nykyään kaupunginosa on muuttunut urbaaniksi keskukseksi, jonka asunnoista 80% on kerrostaloja.

martinlaakso

Palvelut ja yleistä Martinlaaksosta

Kulttuuritalo Martinuksessa järjestetään Vantaan viihdeorkesterin konsertteja, teatteria ja tanssia. Loistavia palveluita tarjoaa Martinlaakson ostari, joka on valmistunut vuonna 2011. Alueella sijaitsee myös Martinlaakson lukio ja Kauppiaitten kauppaoppilaitos. Muita Martinlaakson palveluita ovat kirjasto, uimahalli, terveyskeskus ja neuvola. Päiväkoteja alueella on useampikin.

Martinlaaksossa on loistavat ulkoilumahdollisuudet. Jokiuomanpuistosta löytyy koululaisten suunnittelema taiteellinen lähiliikuntapaikka. Puistossa on minigolf-rata ja koirapuisto. Viherpuistossa on avoin asukaspuisto. Muita puistoja ovat Koivikkopuisto ja Kivenmäenpuisto. Martinlaakson viheralueisiin kuuluu myös alueen useat ”vuoret” eli Kivivuori, Laajavuori, sekä Raappavuori.

Urheilumahdollisuuksia tarjoaa Martinlaakson liikuntapuisto, jossa on monitoimiareena, skeittipaikka, pesäpallokenttä sekä talvisin tekojää. Viherpuistosta löytyy koripallo- ja hiekkakentät. Vantaankoskella on Sanomalan sisäliikuntahalli.

Liikenneyhteydet ovat Martinlaaksossa erinomaiset. Keskustassa on rautatieasema ja bussiterminaali, sekä Vantaankoskella vielä oma rautatieasema. Junalla pääset Helsingin keskustaan parissa kymmenessä minuutissa, ja lentokentälle reilussa 10 minuutissa.

Martinlaakson alueellinen kokonaisuus tekee siitä viihtyisän paikan asua. Katso uusin vuokrattava koti alla olevasta linkistä Martinlaakson Kivivuorentieltä kauppakeskuksen vierestä.