Kallio


Helsingin Kallio on Suomen tiheimmin rakennettu alue ja se houkuttelee erityisesti nuoria aikuisia, opiskelijoita ja taiteilijoita. Suurin osa Kallion asunnoista on yksiöitä tai kaksioita. Kallio on haluttu asuin alue ja syy siihen on keskeinen sijainti, lähipalvelu- ja viihdetarjonta.

julkisivu kallio

Kulttuuri ja yleistä Kalliosta

Kalliosta löytyy monia erilaisia puistoja, näihin lukeutuu Diakoniapuisto, Tauno palon puisto, Karhupuisto ja Eläintarhan rannalla sijaitseva Tokoinrannan puisto. Yksi Helsingin näkyvimmistä maamerkeistä on Kallion kirkko. Alueella sijaitsee lisäksi useita kouluja, kuten Metropolian Ammattikorkeakoulu, ilmaisutaitoon erikoistunut Kallion lukio ja kuvataideopetusta painottava Helsingin kuvataidelukio.

Kallion lähipalvelutarjonta on yksi Helsingin parhaista, alueelta löytyy ravintoloita, baareja, kivijalkakauppoja ja muita palveluja lähes jokaisen talon alakerrasta. Julkisen liikenteen yhteydet ovat mitä parhaimmat Kalliossa. Alueella palvelee raitiovaunut sekä noin 60 bussilinjaa. Kalliossa on kaksi metrolinjaa, Hakaniemi ja Sörnäinen. Kalliossa on tarjolla paljon erilaisia urheilumahdollisuuksia.

Aiemmin työväestön asuinalueena tunnetusta Kalliosta on tullut keskeinen osa suomalaista populaarikulttuuria. Nykypäivänä Kallio on enemmän profiloitunut erityisesti opiskelijoiden, nuorten aikuisten ja taiteilijoiden kaupunginosaksi. Muusikoista esimerkiksi Tuomari Nurmio ja Heikki Kuula mainitsevan kaupunginosan useissa kappaleissaan. Kallio mainitaan useissa muissakin nykyajan artistien kappaleissa. Kallio esiintyy myös usein suomalaisissa televisiosarjoissa ja elokuvissa.

Helsingin Kallio on suosittu ja mukava asuinalue palveluiden ja kulkuyhteyksien ansiosta. Kallio on noin 29 000 helsinkiläisen koti.

Katso alta Kalliosta, sekä Sörnäisistä uusimmat vuokrattavat kodit ja ihastu!

https://www.vuokravaltti.fi/kohteet/suvilahdenkatu-4-a-2/