Alue-esittely – Espoon keskus


Espoon keskus on Espoon hallinnollinen keskus, siellä sijaitsevat Espoon kaupungintalo, valtuustotalo ja virastokeskus. Espoontori ja Entressen kauppakeskus muodostavat yhdessä alueen kaupallisen keskuksen. Tämä kokonaisuus sijaitsee Espoon aseman vieressä. Myös Suvelan osa-alueella sijaitsee pieni ostoskeskus.

Espoon keskusta on kehitetty voimakkaasti rakentamalla uusia asuntoja ja viheralueita, sekä parantamalla alueen palveluita. Tavoitteena on muuttaa entinen virastokeskus moderniksi kaupunkikeskukseksi ja aiempaa viihtyisämmäksi asuin- ja työpaikka-alueeksi.

Espoon keskus

Espoon keskus on Espoon uudistuva sydän. Alueella yhdistyvät erinomaiset liikenneyhteydet, monipuoliset palvelut sekä suomalainen kulttuurimaisema. Alue sijaitsee junaradan varrella. Espoon asemalla pysähtyvät rantaradan lähijunavuorot E, L, U, X ja Y. Myös bussivuoroja on lukuisia, niin seudullisia kuin paikallisiakin. Helsinkiin pääsee kätevästi useilla linjoilla.

Alueella on upeat ulkoilumaastot ja hyvät urheilumahdollisuudet. Palvelut kehittyvät jatkuvasti, jotka nostavat asuinalueen viihtyvyyttä. Kannusali on suunniteltu teatteri- ja elokuvaesityksiä, sekä konsertteja varten. Kannusali sijaitsee Kannusillan väestösuojan yhteydessä.

Espoon keskuksen alueella toimii useita suomenkielisiä peruskouluja ja Kirkkokadun varrella Kaivomestarin rakennuksessa sijaitsee Kuninkaantien lukio. Alueella myös ammatillista koulutusta tarjoava Omnia-koulutuskuntayhtymä.

Viihtyisä aluekokonaisuus palveluineen, sekä liikenneyhteyksineen tarjoaa loistavan ympäristön asua.