Eira


Huvilakaupunginosana tunnettu Eira on pieni kaupunginosa eteläisessä Helsingissä. Rauhallinen ja tunnelmallinen Eira on noin 1000 helsinkiläisen koti. Alue tunnetaan sen kaartuvista kaduista ja jugend-tyylillä rakennetuista pienkerrostaloista. Meri sijaitsee Eiran välittömässä läheisyydessä, merinäköalojen lisäksi pääset ihastelemaan kauniita taloja ja puistoja.

Mikael Agricolan kirkko

Yleistä

Eiran puisto tarjoaa luontoa ja vehreyttä vanhan rakennustaiteen seuraksi. Puistossa pääset ihastelemaan kesäistä väriloistoa hyvin hoidetuilla istutuksilla. Kaupunginosassa sijaitsee myös Engelin aukion puisto, joka on valmistunut vuonna 1920. Puisto koostuu geometrisestä rinnepuistosta ja orapihlaja-aidan reunustamasta aukiosta. Eirassa sijaitsee myös koirapuisto. Yläpuolella kuvassa näkyvän Tehtaanpuiston keskellä sijaitsee tunnettu Suomen kirjakielelle pohjan luoneen piispa Mikael Agricolan nimikkokirkko, kirkko on rakennettu vuosina 1933-1935.

Alueen välittömän läheisyyden palveluiden tarjonta on mainio. Lähellä palvelevat monipuolinen kattaus Ullanlinnan ja Punavuoren ravintoloita, kauppoja ja putiikkeja. Kaikki Helsingin ydinkeskustan palvelut sijaitsevat noin 2 kilometrin päässä.

Julkisenliikenteen yhteyksistä Eirassa palvelee raitiovaunulinjat 1A ja 3, sekä bussit 14 ja 18. Raitiovaunulla pääset Eirasta Helsingin rautatieasemalle noin 18 minuutissa

Kokonaisuutena Eira on suosittu asuinalue Helsingissä. Alueen kiinteistöt koostuvat 100% kerrostaloista, jotka vetävät puoleensa niin yksineläviä nuoria ja aikuisia, kuin perheellisiäkin. Kaupunginosassa yhdistyy keskeinen sijainti poikkeukselliseen rauhaan. Korttelit ovat hyvin hiljaisia ja liikennettä on vähän.

Katso uusin vuokrattava kohteemme Tehtaankadulta alla olevasta linkistä.

Tehtaankatu 32 A vuokrattava koti