Töölö


Töölö on vanha ja arvostettu kahden kaupunginosan muodostama alue Helsingin kantakaupungissa. Etu-Töölö sijaitsee lähempänä Helsingin ydinkeskustaa ja Taka-Töölö kauempana. Kaupunginosat erottaa toisistaan Hesperian esplanadi. Koko Töölön alueella asuu noin 35 000 ihmistä.

Töölö, Helsinki. Kuvassa Tunturikadun kulma.

Yleistä Töölöstä

Töölön alueella on lukuisia erilaisia puistoja, joista tunnetuimmat ovat Hesperianpuisto, Sibeliuksen puisto, Väinämöisen puisto, Hesperian esplanadi, Helsingin talvipuutarha ja kaupunginpuutarha. Sibeliuksen puisto on turistien vakiopysähdyspaikka ja siellä ihaillaan etenkin Sibelius-monumenttia.

Alueella sijaitsee kolme korkeakoulua, Sibelius-Akatemia, Kauppakorkeakoulu ja Svenska Handelshögskolan. Kulttuurin ystäville Töölössä sijaitsee monia kulttuurirakennuksia, kuten Suomen Kansallisooppera ja -baletti, Suomen kansallismuseo, Helsingin Musiikkitalo, Finlandia-talo ja Taidehalli. Myös Eduskuntatalo sijaitsee Töölön alueella.

Etu-Töölöstä kävelet vain muutaman minuutin Kampin keskukseen, joten liikenneyhteydet ovat mitä parhaimmat. Alueella kulkee lukuisia eri bussilinjoja ja raitiovaunuja. Kampin metrolle tai Rautatieasemalle ei myöskään ole pitkä matka.

Taka-Töölö on niin ikään hyvin liikenneyhteyksien varrella. Alueella palvelee monia bussi- ja raitiovaunulinjoja.

Töölön alueella on mahdollisuus tehdä käytännön kaikkea, mitä kaupunkialueella pystyy tekemään urheilusta ruokailuun, sekä shoppailuun. Löydät lukuisia ravintoloita, maamerkkejä ja kauppoja, sekä kivijalkaliikkeitä koko alueelta.


Katso ja ihastu uusimpaan vuokrattavissa olevaan kotiin Töölössä alla olevasta linkistä.

https://www.vuokravaltti.fi/kohteet/tunturikatu-15-b/
Tunturikatu 15 B