Punavuori


Helsingin Punavuori on tunnettu vanhoista kivitaloista ja lukuisista pikkukaupoista. Kaupunginosa on suosittu etenkin nuorten aikuisten ja lapsiperheiden keskuudessa. Punavuoressa asuu noin 9000 ihmistä. Punavuori tarjoaa niin kulttuuria kuin viheralueita keskustan sykkeessä. Kaupunginosan lähialueisiin kuuluvat ydinkeskusta, Kamppi, Kaartinkaupunki, Eira, Ullanlinna, Munkkisaari, Jätkäsaari ja Ruoholahti.

Merimiehenkatu ja 1928 rakennettu talo Punavuoren sydämessä.

Yleistä Punavuoresta

Punavuoressa sijaitsee yksi Helsingin suosituimmista puistoista, Sinebrychoffin, eli Koffin puisto. Koffin puisto sijaitsee lähellä Hietalahtea ja ulkoilun ystävä voi jatkaa matkaa Hietalahden rantabulevardeille. Keskeisen sijainnin vuoksi Punavuoresta pääsee kävellen kätevästi paikasta toiseen.

Kulttuurin ystäville Punavuori tarjoaa taidegallerioita, sekä Aleksanterin teatterin. Tehtaankadulla sijaitsee Mikael Agricolan kirkko, jota rakennettiin vuosina 1933–1935. Alueelta löydät myös Sinebrychoffin taidemuseon, joka on osa Suomen Kansallisgalleriaa. Museo sijaitsee Bulevardin varrella ja se on Suomen ainoa vanhaa eurooppalaista taidetta esittelevä museo. Monipuolisen kulttuuritarjonnan ja omaleimaisen tunnelman vuoksi Punavuorta suosivat erityisesti luovien alojen tekijät ja taiteilijat.

Punavuoren lähipalvelutarjonta on yksi Helsingin parhaista, löydät lähes poikkeuksetta päivittäispalvelut omasta asuinkorttelista. Alueelta löydät lukuisia ravintoloita, baareja ja kaikenlaisia pieniä kauppoja. Julkisen liikenteen yhteydet ovat Punavuoressa loistavat sen keskeisen sijainnin takia. Alueella palvelee moni raitiovaunulinja, sekä bussit 14, 17, 18, 18N ja 21.

Punavuoren keskeinen sijainti, kulttuuri ja palvelutarjonta tekevät alueesta erinomaisen paikan asua yksin tai perheen kanssa.